Banner

Isnin, 24 Oktober 2011

Home » , , , , , » Drama bersiri Adam dan Hawa–adaptasi novel Aisya Sofea

Drama bersiri Adam dan Hawa–adaptasi novel Aisya Sofea



Salam bahagia,





Tahniah buat Aisya Sofea kerana novel Adam dan Hawa terpilih untuk dijadikan drama bersiri… saya suka sangat.. rasa nak lompat setempat.. saya rasa saya ada novel ni, tapi bila cari dalam rak buku, tak mandang lah pulak.. baru plan nak buat revision. Smile with tongue out

saya dah cari novel ni untuk bacaan online.. tapi nan ado.. jadi sila lah baca sinopsis di Alaf 21 novel Adam dan Hawa


Drama yang bakal dalam pembikinan tidak lama lagi ni (awal tahun 2012) adalah dibawah terbitan Global Station Sdn Bhd.. banyak scene akan dibuat di Australia.. juga di India dan Mekah. Drama ini akan mula ditayangkan pada tahun 2012 di ASTRO. Smile with tongue out kenapa lah bukan TV3 kan.. uhukkk.. 80 episod pulak tu (betul ke 80 episod???)… berapa kali tayangan seminggu nih… ???


Agak2 siapakah yang memegang watak hero Adam Mukhriz…???  Winking smile   buat masa ni belum nampak apa2 hebahan siapakan main casting/pelakon utama untuk drama ni…


Di forumcari.com, ramai yang mahu Aaron Aziz ataupun Zul Arifin memegang watak Adam Mukhriz.. tak kesah lah sapa heronya..  Winking smile  Hasil risikan yang tak berapa nak pro nih.., selain Shahz Jaszle, Aeril Zafrel juga akan berlakon dalam drama ini.





 sumber foto Aeril Zafrel dari mangga-online – dan saya edit sket..



Kalo anda tahu @ ada info lanjut tentang drama bersiri Adam dan Hawa ni... jangan segan silu berkongsi ya... 





Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi. dan Jemput singgah ke Kedai Kakyong

review http://www.kakyong.com on alexa.com giveaway  Banner

23 ulasan:

  1. banyak drama diadaptasi dr novel skrg ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. suka sgt bnyk unsur pengajaran yg membawa kita ke alam kematangan berfikir dan berkomunikasi serta berinteraksi dgn baik

      Padam
    2. memang best drama ney..dan memang banyak pngajaran yg kite dpat..harap2 pas ney lbih banyak la drama yg di adaptasi dari novel..sye syor kan novel dari penulis siti rosmizah. iaitu ANDAI ITU TAKDIRNYA..memang tangkap leleh la..pelakon lelaki bagi kat sharnaz n pelakon prempuan plak bagi kat almy nadia.

      Padam
  2. @MamaEma yup.. di bawah Global Station ni, ada 6 novel diadaptasi menjadi telefilem & 1 dijadikan drama bersiri... semua pun novel yg best2..
    tapi tayangan semua di Astro la..

    BalasPadam
  3. Kalau novel Ramli Awang Murshid, yang citer pasal Laksamana Sunan tu dijadikan drama bersiri sure banyak sambutan. Eh tertukar topik. :D

    BalasPadam
  4. @MamaEma novel yg laris dipasaran jika diadaptasi dgn skrip yg baik.. sure mendapat sambutan...

    lately ni memang dah jadi trend kan..

    BalasPadam
  5. @NauRah aLwaNi kalo laksamana sunan... nak request SJ jadi hero... hihiiii

    BalasPadam
  6. rasanya lagi bagus penerbit ni adaptasi dr novel yg mmg bagus compare dr ambik skrip yg baru yg tak brapa berkualiti (sstnghnya). Bila dah keluar dramanya, secara tak langsung mesti ada yg akan mencari bukunya..win win situation gitu..(memandai jer buat teori, hahaaa)

    BalasPadam
  7. @MamaYatie setuju bebenor.. ehehhe... skrip Adam & Hawa ni khabarnya diolah oleh Rozie Rashid.. kakyong memang suka drama yg skrip nya oleh Rozie Rashid..

    BalasPadam
  8. PLEASELAH NO MORE AARON AZIZ RAMAI LAGI PELAKON MALAYSIA YANG SESUAI APA.DAH BOSAN DGN DIA NI.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Antara amanah Allah dan kerjaya...
      kdg2 sedih tgk artis yg blakon, sentuh bkn mahram.. Agaknya apalah sgt kalimah Allahu Akbar...

      Padam
  9. @Tanpa Nama

    nak buek camno.. pihak produser pun dah buat pilihan.. Aaron akan mjadi hero utama drama bersiri ni...

    BalasPadam
  10. em i like novel adam dan hawa,,n mintak heroinnya,,fasha sandha,,ok gak kan,,kalau lepas ni boleh buat novel andai itu takdirnya,,,,,jadi drama ,,confirm,,best,,,,

    BalasPadam
  11. sy rase yg sesuai pegang watak adam tu miller ali adik sabrina ali yg dok kat indon...die malaysia sbenarnye,,,miller yg berlakon citer cinta dan anugerah tu,,,yg pegang watak avian tu....

    BalasPadam
  12. @Tanpa Nama owh, rupanya Miller Ali tu adik sabrina Ali.. tidak lah pulak saya tahu.. terima kasih sudi inform

    BalasPadam
  13. Bagi saya la kan..Hans Isaac sesuai gak..dah lama xtgk dia jd hero..sbb watak adam mukhriz suara dia kan agak garau ckt..

    BalasPadam
  14. Saya dah baca novel ni..memang best..lagi best bila ditambah unsur sopan..siapa jadi heroin / hero tak kisah janji tak keluar dari cerita sebenar!

    BalasPadam
  15. saya pun dah baca novel ini, tp serius dah lupa pasal apa...hahaha kena review balik ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. KImmie,

      kakyong masih tak dpt nak baca lagi novel ni.. nak buat revision.. minta adik cari kat kedai buku.. ntah dia asyik lupa jer..

      tp kaciwa sikit.. sbb depa pilih aaron & turn down Shahrizal... tp x pa lah.. la ni shahrizal pun rezeki dia tak putus2

      Padam
    2. baca la kak,best tau,dlm novel uda dan dara pun ada d selitkn sedikit kisah adam dan ain.

      Padam
  16. saya mmng suka novel aisyah sofea ni,stakat ni xpernah miss beli novel dia,walau kdg2 xcukup bajet,dlm novel uda dan dara ada d selitkn sedikit tentang adam dan ain,yg d andaikn sngt bahagia,sedang menantikn cahayamata ke dua.

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.