Banner

Jumaat, 9 Mac 2012

Home » , , , , » Projek 100 Bloggers

Projek 100 Bloggers




Salam bahagia,


Awal minggu ni memang dah nampak dah n3 ni kat blog bro Framestone.. dan hari ni terbaca pulak di blog denaihati >>> Dah join ke Projek 100 Bloggers


KOme kenal Bro Framestone... fulltime blogger nih.. apa itu fulltime blogger.. sila lah selongkar sendiri yer.. 




bila tengok syarat-syaratnya memang best jer..  mana-mana blogger yang terpilih bukan setakat dapat mengumpul pendapatan dari job sponsor post yang diberi, tetapi juga mengasah skil baru.. -- kome ingat senang ke nak promo produk@servis ni.. kalo takde skill, tak menjadik juga promosinya.. !!  


Tak rugi kome nak join projek ni... 


Untuk projek ini, Bro Framestone akan mengumpulkan :-

  • 100 blog Malaysia dan pemiliknya warga negara Malaysia.
  • Blog yang mempunyai trafik dalam 500 uv dan keatas dalam sehari. (bukti statistik blog amat diperlukan)
  • Blog berbahasa melayu atau english.
  • Blog yang berkualiti (bukan copy paste & setiap post mendapat feedback yang menggalakan dari pembaca).
  • Seminggu sekurang-kurangnya 4 kali blog di update.
  • Tidak terikat dengan mana-mana syarikat pengiklanan.
  • Dan sanggup memberi komitmen dalam menjaya Projek 100 Bloggers


Untuk maklumat lanjut.. sila2 jengah ke link ini >>> http://www.broframestone.com/2012/03/projek-100-blogger-bermula/



..

 

Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi. dan Jemput singgah ke Kedai Kakyong

review http://www.kakyong.com on alexa.com giveaway  Banner

30 ulasan:

  1. Saya dah join, tunggu approve dr ketua projek je. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anastasyea,

      gud luck semoga sama2 kita dpt manafaat nyer.. :D

      Padam
  2. dah joinnnn... tu yang semangat nak berblog walaupun sibuk sangat sekarang ni dengan belajar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mia LIana,

      kalo tgh bersemangat.. proceed jer.. selagi boleh bahagi masa & minat yg tak pernah padam... jalan terus.. ;)

      Padam
  3. Tak layak lg kak Yong, good luck ye!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ajumohit.,

      tak per.. terus kan jer berblog.. lelama boleh menten trafik tinggi.. sesekala buat lah n3 seo.. tak semestinya cerita artis, drama @ filem.. tp ulasan berita semasa juga sgt membantu.. ;)

      Padam
  4. semalam baca kat DH syarat2 adalah duduk di Malaysia..
    tapi kat sini warga negara Malaysia.. kalau gitu aku blh
    join ler ekkk.. hik3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nur Misnan,

      trafik pun mainly dari Malaysia kan... yer lah, sbb nak promo produk2 di m'sia kan... itu lah kot sebabnya diletak syarat tinggal di M'sia..

      Nora dok Brunei kan???

      Padam
  5. Wah best ni.
    Moga ada rezeki utk kakyong.
    Banyak gak tengok blogger2 hebat macam denaihati dan anarm.net join prog ni.

    Ingat nak join, tapi skg study kat luar Malaysia, so automatically tak layak hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Affan Ruslan,

      tak per.. u meriah dgn rezeki lain... ;)

      Padam
  6. nak juga join projek ni... sayangnya ada syarat yang tidak dapat ditepati... sob3

    BalasPadam
    Balasan
    1. yangbaik,

      Insya Allah, ada rezeki lain nanti..
      trafik ni kena amik masa sikit.. terus kan usaha.

      Padam
  7. Balasan
    1. wan anie..

      kalo konsisten berblog sure boleh..

      wan anie sure ade byk tips bisness boleh dikongsikan.. ;)

      tp tu lah kan.. masa tu sgt cemburu.. lebih lagi mcm wan anie.. bisness women yg sibuk hari2.. kakyong ni pun mcm x terkejar dah dgn blog nih.. tp sayang nak ditinggalkan..

      Padam
  8. terfikir juga nak join tapi tak laratla kak yong, banyak sangat komitmen

    BalasPadam
    Balasan
    1. azura,

      buat mana yg terdaya.. kakyong ni gigih juga.. sbb nak mencuba & belajar kaedah mempromosi..

      kalo dlm promosi biz.. kita guna konsep ABC.. action bring cash.. kalo blog ABT lah kot.. action bring traffic..

      Padam
  9. Tidak salah mencuba. Nanti boleh belajar teknik-teknik pemasaran melalui penulisan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. akubiomed,

      ya memang setuju sgt.. kakyong pun teringin nak belajar pasal pemasaran melalui tulisan...

      so far ade la belajar visual marketing.. cuma penulisan ni mestilah kena betul gaya bahasa ayatnya kan..

      Padam
  10. sedang pikir2 juga ni nak join ke tidak
    nampak macam belum layak je

    BalasPadam
    Balasan
    1. eleh tehr,

      tak kan lah tak layak... blog yg selalu ramai peminat dtg minum teh.. ;)

      Padam
  11. tak layak rasanya.....
    blog ita ni blog haprak je kak..
    hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. eita,

      jgn ckp mcm tu.. blog personal kakyong pun sama jugak.. trafik x sampai 100 pun sehari.. heheh
      sbb memang tak nak blog tu luas sgt liputannya...

      ada lah sbbnya kenapa kakyong menten blog kakyong.com ni..

      Padam
  12. macam belum layak ajeeeeee. huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. gnola,

      tak per.. dah expert pasal blog nanti mesti layak..
      jgn putus asa utk terus belajar hal ehwal blog ni.. ;)

      Padam
  13. saya tak dapat la nak join, tidak menepati syarat2.

    BalasPadam
  14. rasa mcm xsampai tahap lagi..ntah bila2 nk merasa cecah 500 uv tu..sob sob

    BalasPadam
  15. blog sy tak layak join..uv 200 jer...kena usaha lagi len kali

    BalasPadam
  16. inshaAllah dgn pertolongan kak yong. terima kasih. ;)

    BalasPadam
  17. Balasan
    1. Muhammad Saiazuan Norhalik..

      Alhamdulillah.. :D

      Padam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.